Εκπαίδευση ναυαγοσώστη

Lifeguard Patrol

Εκπαιδεύουμε ναυαγοσώστες από το 2002. Ο σκοπός μας είναι να παρέχουμε στους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητες για την πρόληψη, την αναγνώριση, την ανταπόκριση σε υδάτινες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και την παροχή πρώτων βοηθειών σε επείγοντα περιστατικά.

Πως να γίνεις ναυαγοσώστης

01

Εκπαίδευση

Δήλωσε συμμετοχή και παρακολούθησε το επόμενο τμήμα εκπαίδευσης. Έμπειροι εκπαιδευτές είναι πάντα δίπλα σας για να προσφέρουν απλόχερα την γνώση τους.

02

Εξετάσεις

Λάβε μέρος στις επόμενες εξετάσεις πιστοποίησης και απέκτησε το πτυχίο ναυαγοσώστη θάλασσας ή πισίνας. Η Lifeguard Patrol είναι και επίσημο εξεταστικό κέντρο.

03

Εργασία

Στους αποφοίτους της σχολής προσφέρεται άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, απασχολώντας κάθε καλοκαίρι περισσότερους από 60 ναυαγοσώστες.

Τμήματα εκπαίδευσης

Εκπαίδευση ναυαγοσώστη θάλασσας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Όλοι οι απόφοιτοι Ναυαγοσώστες Θάλασσας, έχουν την δυνατότητα να εργαστούν σε παραλίες/ακτές Δήμων & Ξενοδοχείων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑΣ

Όλοι οι απόφοιτοι ναυαγοσώστες πισίνας, έχουν την δυνατότητα να εργαστούν σε κολυμβητικές δεξαμενές Δήμων & Ξενοδοχείων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Οι πρώτες βοήθειες αποτελούν ξεχωριστό εφόδιο για τον καθένα μας. Η πιστοποίηση αυτή ισχύει και αναγνωρίζεται παγκοσμίως.

Συχνές ερωτήσεις

Κάθε καλοκαίρι η Ελλάδα καλωσορίζει πάνω από 30 εκατομμύρια τουρίστες. Με την υποχρεωτική βάση νόμου, ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών και των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, οι θέσεις εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα έχουν αυξηθεί. Ωστόσο λόγω γενικότερης έλλειψης ναυαγοσωστών, ο κλάδος προσφέρει 100% επαγγελματική απορρόφηση. Επιπλέον ο ικανοποιητικός μισθός και η δυνατότητα εργασίας ατόμων από την ηλικία των 18, κάνουν το επάγγελμα του ναυαγοσώστη, μια ελκυστική επιλογή για πολλούς νέους.

Αν επιθυμείτε να δουλέψετε ως ναυαγοσώστης παραλίας πρέπει να είστε από 18 εώς και 60 χρονών. Αν επιθυμείτε να δουλέψετε ως ναυαγοσώστης πισίνας πρέπει να είστε από 18 έως και 65 χρονών.

Οι απόφοιτοι της σχολής, ανάλογα με τον τύπο διπλώματος που θα επιλέξουν (Ναυαγοσώστης ακτής, Ναυαγοσώστης πισίνας), μπορούν να εργαστούν σε οργανωμένες παραλίες, σε πισίνες ξενοδοχείων, υδάτινα πάρκα ή κολυμβητήρια σε όλη την Ελλάδα.

Αρχικά δεν θα χρειαστείτε κάτι παραπάνω πέρα από την αγάπη για το υγρό στοιχείο και τη βοήθεια στον συνάνθρωπο. Αν γνωρίζετε κολύμπι, μέσα από την ειδική  εκπαίδευση θα βελτιώσετε την τεχνική, την αντοχή και την ταχύτητά σας. Επιπλέον κατά την εκπαίδευση θα λάβετε γνώση πρώτων βοηθειών, όπως και όλων των εφοδίων που θα σας βοηθήσουν στο έργο σας ως ναυαγοσώστης/ρια.

Βεβαίως! Η μυωπία δε θα πρέπει να σας αποθαρρύνει, καθώς δεν αποτελεί πρόβλημα στη δουλειά του ναυαγοσώστη. Μπορείτε να φοράτε φακούς επαφής ή μυωπικά γυαλιά ηλίου.

Οι ώρες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης είναι 75 για ναυαγοσώστες θάλασσας και 21 για ναυαγοσώστες πισίνας.

Για να εργαστείτε ως ναυαγοσώστης, θα χρειαστείτε πιστοποιητικά ιατρών ειδικότητας: παθολόγου, δερματολόγου, καρδιολόγου και ψυχιάτρου, από τα οποία να προκύπτει ότι ο/η ενδιαφερόμενος/η είναι ψυχικά υγιής, δεν πάσχει από κάποια μεταδοτική ασθένεια, και είναι από ιατρικής άποψης σε θέση να ασκήσει το επάγγελμά του.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις επόμενες ημερομηνίες εξέτασης.

Μπορείτε να προσκομίσετε τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά από κρατικά νοσοκομεία η από ιδιώτες γιατρούς. Σε περίπτωση που θέλετε να προσκομίσετε αντίγραφο κάποιου πιστοποιητικού, θα χρειαστεί επικύρωση γνησιότητας από δικηγόρο ή συμβολαιογράφο. (Δεν ισχύει για πιστοποιητικά από κρατικό νοσοκομείο) 

Αν είστε απόφοιτος ΤΕΦΑΑ της ειδικοτητας Υγρού Στίβου, μπορείτε να εργαστείτε ως ναυαγοσώστης χωρίς εκπαίδευση και εξετάσεις. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά και άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους.

Ο ναυαγοσώστης θα πρέπει να φοράει κόκκινο ή πορτοκαλί μαγιό, κόκκινο καπέλο, κίτρινο μπλουζάκι όπου να αναγράφεται η λέξη Ναυαγοσώστης, σφυρίχτρα, γυαλιά ηλίου, σωσίβιο, κιάλια, πολύ νερό, και αντηλιακό.

Ο κάθε δήμος ή επιχείρηση συνήθως αναζητά άτομα που θα εργαστούν για όλη τη σεζόν. Αν όμως δηλώσετε εξ αρχής τις ημερομηνίες που επιθυμείτε να εργαστείτε, η εκάστοτε επιχείρηση η δήμος θα σας έχει υπ’ όψιν για το συγκεκριμένο διάστημα.

Μπορείτε να δώσετε εξετάσεις τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο. Στις αρχές  Μαρτίου, αναρτάται το πρόγραμμα των εξετάσεων από τις Λιμενικές αρχές στη διαδικτυακή πύλη του Αρχηγείου. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις επόμενες ημερομηνίες εξέτασης.
Για την ανανέωση της άδειας ναυαγοσώστη ακτής θα χρειαστεί να προσκομίσετε στη Λιμενική Αρχή:
  • Βεβαίωση που έχει εκδοθεί προσφάτως “όχι πέραν του 3/μήνου” (χορηγείται από τη ναυαγοσωστική σχολή που αποκτήσατε το πτυχίο σας.)
  • 2 φωτογραφίες (3,5 εκ. x 4,5 εκ.)
  • Πιστοποιητικό/βεβαίωση υγείας
  • Πιστοποιητικό γνώσεων παροχής πρώτων βοηθειών
  • Αντίγραφο της άδειας που πρέπει να ανανεωθεί
  • Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75)

Γίνε ναυαγοσώστης

Εκπαιδεύσου μαζί μας και εξασφάλισε μια θέση εργασίας αυτό το καλοκαίρι. Γίνε τώρα ναυαγοσώστης στις ακτές της Πιερίας.
Έναρξη νέου τμήματος κάθε μήνα.