Εκπαίδευση ναυαγοσώστη θάλασσας

Lifeguard Patrol

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να μάθουν τις τεχνικές και μεθόδους ναυαγοσωστικής πρόληψης και διάσωσης έτσι ώστε να πετύχουν είτε επαγγελματική αποκατάσταση είτε και μόνο τη γνώση αυτών των ειδικών τεχνικών ως προσωπικό εφόδιο.

Μαθήματα

Θεωρία και πράξη

Τα μαθήματα καλύπτουν όλο το εύρος της θεωρητικής και πρακτικής ύλης που έχει οριστεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως και όλη τη περαιτέρω προετοιμασία σε φροντιστηριακό επίπεδο για τις εξετάσεις από τη Λιμενική αρχή της χώρας.

Συγκεκριμένα, τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρία και πράξη ναυαγοσωστικής, διάρκειας 95 ωρών.

Θεωρία και πράξη Α’ Βοηθειών, διάρκειας 15 ωρών.

Βήμα - Βήμα

Κλείσε θέση

Επικοινώνησε με την Lifeguard Patrol, μάθε περισσότερα και κλείσε θέση στο επόμενο τμήμα εκπαίδευσης. Νέα τμήματα κάθε μήνα, όλο το χρόνο. Τηλ. 2351046114

Μαθήματα

Παρακολούθησε τα μαθήματα συνολικής διάρκειας 110 ωρών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο κλειστό κολυμβητήριο Κατερίνης και στα γραφεία της σχολής. Π.Τσαλδάρη 19

Προετοιμασία

Παρακάτω θα μάθεις ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα χρειαστείς για την συμμετοχή σου στις εξετάσεις ναυαγοσώστη θάλασσας.

Εξετάσεις

Λάβε μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης. Οι εξετάσεις διεξάγονται σε σχολές μέλη της Ένωσης Ναυαγοσωστών Ελλάδος. Η Lifeguard Patrol είναι επίσημο κέντρο εξετάσεων.

Εργασία

70 ναυαγοσώστες θα προσληφθούν φέτος στις ακτές της Πιερίας! Μπορείς να είσαι ένας από αυτούς. Γίνε και εσύ Ναυαγοσώστης και έλα στην ομάδα της Lifeguard Patrol

Γίνε ναυαγοσώστης

Επίλεξε να γίνεις ναυαγοσώστης θάλασσας ή πισίνας

Δικαιολογητικά

Έγχρωμη, πρόσφατη φωτογραφία, τύπου ταυτότητας.

Δελτίο ταυτότητας ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης.
Πρόσφατα (εντός τελευταίου εξαμήνου) πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις ιατρών ειδικότητας Ψυχιάτρου, Δερματολόγου, Παθολόγου ή ιατρού γενικής ιατρικής ή ιατρικής εργασίας και Καρδιολόγου, ιδιωτών ή από δημόσια νοσοκομεία, από τα/τις οποία/ες να προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος είναι ψυχικά υγιής, δεν πάσχει από μεταδοτική ασθένεια και είναι ικανός, από ιατρικής άποψης, να ασκήσει το επάγγελμα του ναυαγοσώστη.

Πρόσφατα (εντός τελευταίου μηνός) ιατρικά πιστοποιητικά-βεβαιώσεις από γιατρούς ειδικότητας Παθολογίας ή ιατρού γενικής ιατρικής ή ιατρικής εργασίας, Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας, Ψυχιατρικής, Οφθαλμολογίας και Δερματολογίας, που βεβαιώνουν-πιστοποιούν, στο πλαίσιο της ειδικότητας κάθε ιατρού, ότι ο ενδιαφερόμενος α) δεν πάσχει από μεταδοτική ασθένεια και β) είναι ικανός, από ιατρικής άποψης, να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Επιπλέον, προσκομίζεται και πιστοποιητικό-βεβαίωση υγείας από ιατρό Καρδιολόγο, που να βεβαιώνει-πιστοποιεί ότι δεν πάσχει από καρδιαγγειακή νόσο.

Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986, στην οποία δηλώνει ότι:

1. Δεν διώκομαι ως φυγόδικος ή φυγόποινος.

2. Δεν έχω καταδικαστεί αμετάκλητα ή τελεσίδικα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατασκοπεία, ληστεία, κλοπή, υπεξαίρεση, δόλια χρεοκοπία, λαθρεμπορία, φοροδιαφυγή, δωροδοκία, δωροληψία, παραχάραξη, πλαστογραφία, απιστία, απάτη, εκβίαση, συκοφαντική δυσφήμιση, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, οικονομική εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και περί μεσαζόντων, παράνομη αλιεία με χρήση εκρηκτικών ή χημικών ή φυτικών υλών ή συσκευών που παράγουν ηλεκτρικές εκκενώσεις, παράβαση του ν. 192/1936 και σε οποιαδήποτε ποινή με την οποία καταγνώσθηκε έστω και μερική αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων ή έχω καταδικαστεί και έχει παρέλθει πενταετία για τα πλημμελήματα ή δεκαετία για τα κακουργήματα.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Για την άδεια ναυαγοσώστη θάλασσας
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος επαγγελματίας ναυαγοσώστης απαιτούν τα εξής:

Από αναγνωρισμένη από το υπουργείο ναυαγοσωστική σχολή. Εκπαιδεύσου και απόκτησε το πτυχίο ναυαγοσώστη στη Lifeguard Patrol.

Ο ναυαγοσώστης θάλασσας είναι απαραίτητο να χειρίζεται ταχύπλοο σκάφος. Η Lifeguard Patrol συνεργάζεται με σχολές ταχυπλόου και θα σας καθοδηγήσει κατάλληλα για την απόκτηση της άδειας χειριστή.

Επιτυχημένη συμμετοχή σε εξετάσεις της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος της εκάστοτε Λιμενικής Αρχής. Η Lifeguard Patrol είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο.

60-plus

Προσλήψεις κάθε χρόνο

Έλα και εσύ στην ομάδα της
Lifeguard Patrol

Κλείσε θέση