Τι περιέχει η εκπαίδευση ναυαγοσώστη;

Τι περιέχει η εκπαίδευση ναυαγοσώστη;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι χρειάζεται για να γίνεις ναυαγοσώστης; Η πορεία για να τα καταφέρεις είναι πολύ συγκεκριμένη αλλά και ανταποδοτική.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα βασικά στοιχεία της εκπαίδευσης στη Lifeguard Patrol, από τους αρχικούς στόχους έως το τι συμβαίνει αφού ολοκληρώσεις επιτυχώς τις εξετάσεις σου.

Ο στόχος του προγράμματος εκπαίδευσης

Τι περιέχει η εκπαίδευση ναυαγοσώστη;

Η εκπαίδευση στη Lifeguard Patrol στοχεύει στο να καταρτίσει τους υποψηφίους με τα κατάλληλα εφόδια ώστε να χειρίζονται διάφορες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Τόσο η θεωρητική, όσο και η πρακτική εκπαίδευση διασφαλίζει ότι οι ναυαγοσώστες μπορούν να ενεργήσουν αποτελεσματικά όταν απαιτείται. 

 

Διάρκεια και δομή

Ο χρόνος είναι ουσιαστικός όταν πρόκειται για εκπαίδευση ναυαγοσωστών.

Έτσι, έχουμε διαμορφώσει ένα πλήρες πρόγραμμα που απαιτεί συνολικά 95 ώρες για θεωρία και πρακτική, σε συνδυασμό με επιπλέον 15 ώρες αφιερωμένες αποκλειστικά στην εκπαίδευση Α΄ Βοηθειών.

Αυτή η διάρκεια είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι υποψήφιοι είναι πλήρως εξοπλισμένοι για να ανταπεξέλθουν σε κάθε πρόκληση που συναντούν.

Προετοιμασία σε πραγματικές συνθήκες

Η προετοιμασία για τις εξετάσεις είναι συχνά μια από τις πιο απαιτητικές πτυχές οποιουδήποτε προγράμματος εκπαίδευσης. 

Στη Lifeguard Patrol προσφέρουμε συνθήκες πλήρους προσομοίωσης με εικονικές εξετάσεις που αντικατοπτρίζουν τις καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι ως ναυαγοσώστες.

Επιπλέον, οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος έχει πρόσβαση στο δωρεάν online τεστ ναυαγοσώστη μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής στο lifeguardpatrol.gr. 

Τι περιέχει η εκπαίδευση ναυαγοσώστη;

Mετά τις εξετάσεις

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς οι εξετάσεις δεν χάνεται χρόνος για την εφαρμογή των νέων δεξιοτήτων. Όλοι οι ναυαγοσώστες προσλαμβάνονται αμέσως και τοποθετούνται σε επιλεγμένα σημεία για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Αυτή η γρήγορη μετάβαση από την εκπαίδευση στο χώρο εργασίας όχι μόνο βοηθά στο να διατηρηθούν όλες οι δεξιότητες αλλά προσθέτει επίσης ένα άμεσο επίπεδο ασφάλειας για τους λουόμενους.

Φυσικά όλοι οι νέοι ναυαγοσώστες πλαισιώνονται από έμπειρους και παλαιότερους επαγγελματίες στο χώρο της ναυαγοσωστικής. 

Πρέπει να έχω κάποιες ειδικές ικανότητες;

Ως υποψήφιος ναυαγοσώστης δεν θα χρειαστείς κάτι παραπάνω πέρα από την αγάπη για το υγρό στοιχείο και τη βοήθεια στον συνάνθρωπο.

Αν γνωρίζεις κολύμπι, μέσα από την ειδική εκπαίδευση θα βελτιώσεις την τεχνική, την αντοχή και την ταχύτητά σου. Επιπλέον κατά την εκπαίδευση θα λάβεις γνώση πρώτων βοηθειών, όπως και όλων των εφοδίων που θα σε βοηθήσουν στο έργο σου ως ναυαγοσώστη/τρια.

Το δομημένο πρόγραμμα της Lifeguard Patrol οδηγεί τους υποψηφίους σε κάθε απαραίτητο βήμα, από την εκμάθηση των θεωρητικών εννοιών έως την πρακτική εφαρμογή και την προετοιμασία πραγματικών σεναρίων. Λοιπόν, είσαι έτοιμος να γίνεις ναυαγοσώστης; Έλα στην ομάδα μας!

Μάθε περισσότερα για την εκπαίδευση ναυαγοσώστη εδω.