Πού μπορώ να εργαστώ ως ναυαγοσώστης;

Πού μπορώ να εργαστώ ως ναυαγοσώστης;

Εάν σκέφτεσαι να ακολουθήσεις το επάγγελμα του ναυαγοσώστη, ίσως αναρωτιέσαι σε ποια μέρη μπορείς να εργαστείς. Το να είσαι ναυαγοσώστης δεν περιορίζεται μόνο στην παραλία. Είτε επιλέξεις να γίνεις ναυαγοσώστης ακτής, είτε πισίνας, υπάρχει ένα σύνολο χώρων όπου μπορείς να εργαστείς

Γιατί να γίνεις ναυαγοσώστης;

Η ενασχόληση με τη Ναυαγοσωστική δεν αποτελεί μια απλή εργασία. Είναι μια εξαιρετικά υπεύθυνη θέση. Θα εκπαιδευτείς για να μπορείς να σώζεις ζωές, να χειρίζεσαι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, να παρέχεις πρώτες βοήθειες και οδηγίες.

Αποτελεί ένα λειτούργημα που κάθε χρόνο σώζει εκατοντάδες ζωές αποτρέποντας πνιγμούς, προστατεύοντας τους λουόμενους από τα καιρικά φαινόμενα και εκπαιδεύοντας τον κόσμο σχετικά με την παιδεία στο νερό.

που μπορώ να εργαστώ ως ναυαγοσώστης

Τα είδη διπλώματος ναυαγοσώστη

Ως απόφοιτος της σχολης, υπάρχουν δύο τύποι διπλωμάτων ναυαγοσώστη που μπορείς να αποκτήσεις: Το ενα αφορά την ειδίκευση στην ακτή και το άλλο στην πισίνα.

Τι περιέχει η εκπαίδευση ναυαγοσώστη;

Ναυαγοσώστης θάλασσας: Με την απόκτηση του διπλώματος, έχεις τη δυνατότητα να εργαστείς σε παραλίες. Η εκπαίδευση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη γνώση των θαλάσσιων ρευμάτων, τις τεχνικές διάσωσης σε ανοιχτά νερά και το χειρισμό ταχύπλοων σκαφών.

Ναυαγοσώστης πισίνας: Με αυτό το δίπλωμα, αποκτάς τα προσόντα να εργαστείς σε πισίνες ξενοδοχείων, δημόσιες πισίνες και υδάτινα πάρκα. Η εκπαίδευση εδώ επικεντρώνεται περισσότερο στην ασφάλεια του χώρου της πισίνας και στις τεχνικες διάσωσης σε αντίστοιχους χώρους.

Ναυαγοσώστης Πισίνας

Φυσικά στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, είτε πρόκειται για ναυαγοσώστες παραλίας ή πισίνας, όλοι οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν τις απαραίτητες γνώσεις βασικών πεδίων όπως οι πρώτες βοήθειες, η διαχείριση συγκεκριμένων κοινών περιστατικών, τον χειρισμό του απαραίτητου ναυαγοσωστικού εξοπλισμού και την αντίστοιχη νομοθεσία.  

Εργασία σε οργανωμένες παραλίες

Οι απόφοιτοι της σχολής μας ως ναυαγοσώστες ακτής, έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε μία από τις πολλές πανέμορφες παραλίες που διαθέτει η Πιερία από το ένα άκρο ως και το άλλο.

Ως ναυαγοσώστης ακτής, έχεις τη δυνατότητα να εργαστείς σε αυτές τις οργανωμένες παραλίες, όντας υπεύθυνος/η για την ασφάλεια των λουόμενων αλλά και όσων απολαμβάνουν την παραλία.

Εργασία σε πισίνες ξενοδοχείων

Οι ναυαγοσώστες πισίνας μπορούν να εργαστούν σε ένα από τα πολλά ξενοδοχεία της περιοχής στα οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την κάλυψη της θέσης, μιας και πλέον είναι υποχρεωτική η παρουσία ναυαγοσώστη στην περιοχή της πισίνας κατά τις ώρες λειτουργίας της.

Προετοιμασία

Ανεξάρτητα από το είδος του ναυαγοσώστη που σκοπεύεις να γίνεις, η προετοιμασία είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Αυτό περιλαμβάνει την απαραίτητη εκπαίδευση που θα λάβεις
από τους εξειδικευμένους ναυαγοσώστες / εκπαιδευτές της σχολής που θα σε εφοδιάσουν με την  απαραίτητη θεωρητική αλλά και πρακτική κατάρτιση έτσι ώστε να είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις του επαγγέλματος με επιτυχία.

που μπορώ να εργαστώ ως ναυαγοσώστης

Είτε πρόκειται για παραλία, είτε για πισίνα, το να γίνεις ναυαγοσώστης σου προσφέρει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, δίνοντάς παράλληλα τη ευκαιρία να ασκήσεις ένα λειτούργημα που σώζει κυριολεκτικά ζωές!

Κάνε τη διαφορά, επικοινώνησε μαζί μας και μπες και εσύ στην ομάδα της Lifeguard Patrol. Σε περιμένουμε!