Τι χρειάζεται για να γίνω ναυαγοσώστης;

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλά νησιά και μεγάλο μήκος ακτογραμμής. Γι’ αυτό το λόγο, κάθε καλοκαίρι είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, τόσο για τους ίδιους τους Έλληνες όσο και για τους τουρίστες από το εξωτερικό.

Για να διατηρήσει όμως τη θέση της στην κορυφή των προτιμήσεων, θα πρέπει να ενισχύσει τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας των θαλάσσιων προορισμών της. Η στελέχωση των ακτών και των πισινών με ναυαγοσώστες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των λουομένων.

Εάν σας προβληματίζει η επαγγελματική σας αποκατάσταση, τότε η ναυαγοσωστική σχολή Lifeguard Patrol σας δίνει τη λύση. Η πιστοποίηση ναυαγοσώστη θα σας ανοίξει την πόρτα για να εργαστείτε τόσο σε ακτές όσο και σε πισίνες.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε τι χρειάζεστε για να λάβετε την πιστοποίηση ναυαγοσώστη και
για τις δύο αυτές κατηγορίες.

Ναυαγοσώστης θάλασσας

Με την πιστοποίηση του ναυαγοσώστη θάλασσας μπορείτε να εργαστείτε σε όλες τις οργανωμένες παραλίες της χώρας. Ακόμα, με αυτή την πιστοποίηση, οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν και ως ναυαγοσώστες πισίνας.

Για να αποκτήσετε άδεια ναυαγοσώστη λουτρικών εγκαταστάσεων (θάλασσας) θα πρέπει:

Η σχολή ναυαγοσωστικής Lifeguard Patrol, είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Τουρισμού, πιστοποιημένη με ISO 9001:2015, 14001:2015, 45001:2018 και αποτελεί εξεταστικό κέντρο ναυαγοσωστών. Με την εγγραφή σας στη σχολή, θα λάβετε την απαραίτητη πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση, καθώς και το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό. Επίσης η Lifeguard Patrol συνεργάζεται με σχολή ταχυπλόων και θα σας καθοδηγήσει κατάλληλα για την απόκτησή της άδειας ταχύπλοου. Η άδεια ναυαγοσώστη θάλασσας χορηγείται σε όσους αθροιστικά:

  • Είναι κάτοχοι άδειας ταχυπλόου.
  • Επιτύχουν σε γραπτές εξετάσεις οι οποίες αποτελούνται από 50 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, εκ των οποίων θα πρέπει να απαντηθούν σωστά τουλάχιστον οι 47.
  • Επιτύχουν σε αθλητικές δοκιμασίες.

Η άδεια ναυαγοσώστη θάλασσας μέχρι την ηλικία των 45 ετών ανανεώνεται ανά τετραετία. Από τα 45-55 έτη η διάρκειά της είναι διετής, ενώ από τα 55-60 η διάρκεια είναι ετήσια.

Ναυαγοσώστης Πισίνας

Με την πιστοποίηση του ναυαγοσώστη πισίνας μπορείτε να εργαστείτε ως ναυαγοσώστης σε πισίνες ξενοδοχείων και σε χώρους αναψυχής. Ενδεικτικά, οι απόφοιτοι μπορούν να βρουν δουλειά σε ξενοδοχεία, δημοτικές και ιδιωτικές πισίνες, σε κάμπινγκ, water parks αλλά και σε spa που βρίσκονται σ’ ολόκληρη τη χώρα. Η πιστοποίηση είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Υγείας.

Για να αποκτήσετε άδεια ναυαγοσώστη κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνας) θα πρέπει:

Η ναυαγοσωστική σχολή Lifeguard Patrol, είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Τουρισμού, πιστοποιημένη με ISO 9001:2015, 14001:2015, 45001:2018 και αποτελεί εξεταστικό κέντρο ναυαγοσωστών. Με την εγγραφή σας στη σχολή, θα λάβετε την απαραίτητη πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση, καθώς και το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Η άδεια ναυαγοσώστη πισίνας χορηγείται σε όσους αθροιστικά:

Η άδεια ναυαγοσώστη πισίνας μέχρι την ηλικία των 45 ετών ανανεώνεται ανά τετραετία. Από τα 45-55 έτη η διάρκειά της είναι διετής, ενώ από τα 55-65 η διάρκεια είναι ετήσια.

Επικοινωνήστε με τη σχολή ναυαγοσωστικής Lifeguard Patrol για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πιστοποίηση ναυαγοσώστη θάλασσας και πισίνας.